Един в болница след побой, нападателите за 72 часа в ареста!

Двама oт Червен бряг са нанесли побой на 23-годишен и на 24-годишен

На 8 май 2015 година около 21 часа от тел. 112 в полицията в Червен бряг е получен сигнал, че в града на улица "Хан Кубрат" има инцидент с пострадали. Местопроизшествието е посетено от полицейски екип.

При извършения оглед е установено, че двама са нанесли побой на 23-годишен и на 24-годишен, местни жители. 23-годишният е получил средна телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение /комоцио церебри/ и контузии на главата /контузио капитис/. Пострадалият е транспортиран в ЦСМП гр.Плевен, където е настанен в Неврологична клиника при УМБАЛ "Георги Странски", без опасност за живота. На другия мъж е оказана медицинска помощ в болницата в Червен бряг и е освободен.

Уведомен е прокурор, съобщават от полицията. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.129, ал.2 от НК. На 9 чай 2015 година от проведените допълнителни процесуално – следствени действия са установени извършителите – 30-годишен и 24-годишен, и двамата от Червен бряг. С постановление на районен прокурор спрямо лицата е взета мярка "задържане за срок от 72 часа" и извършителите са конвоирани в ОЗ "Следствени арести"- Плевен. Работата продължава разследващ полицай.