Ходете повече в библиотеката, не на дискотека!

Фандъкова призова студентите да отделят повече време за четене

Подготвяме отваряне на филиал на Столичната градска библиотека в ж.к. „Студентски град”. Това каза кметът на Столична община по време на откриването на националната изложба „Напред, науката е слънце“ в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” по повод патронния празник на библиотеката, предаде „Фокус”. 

Фандъкова отбеляза, че са необходими повече библиотеки. „Дискотеките мисля, че младите хора сами си ги намират”, заяви кметът. „Това е важно за нас, важно е също и възможността да подкрепяме българската книга. Чрез програма „Култура” финансираме издаването на български книги”, обясни кметът на Столична община. 

По думите на Фандъкова през тази година 19 нови проекта ще бъдат финансирани. „Това е само част от усилията да покажем, че книгата, писаното слово, библиотеките заслужават да бъдат подкрепяни и да бъдат давани за пример, така че с много голямо уважение към вас Ви честитя празника, пожелавам Ви да имате сили и дух да продължавате нелеката Ви работа и особено във века на дигитализацията”, посочи кметът на Столична община. 

„Тук искам да поздравя Народната библиотека за това, че първа се включи в проекта за дигитализация. Съжалявам тези, които няма да влязат в храма на библиотеката, а ще се докоснат чрез интернет, но все пак това е важно хората да бъдат информирани”, заяви тя.