Автобуси сменят някои от влаковете

Заради ремонт на жп линиите променят маршрута на няколко трена

От днес до 23-и май ще бъдат въведени промени в движението на някои влакове, които пътуват в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня. Причината за временното изменение на влаковото движение са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва в посочения участък, съобщиха от пресцентъра на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД.

През периода на извършваните ремонти един международен и два бързи влака ще пътуват по обиколен маршрут, а пет пътнически влака ще се движат по съкратен маршрут.

За осигуряване на транспортно обслужване за клиентите на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД, които пътуват с тези влакове, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка Централна гара София – гара Захарна фабрика – гара Горна баня. 

До приключване на ремонтните дейности крайградският пътнически влак от Перник за София, който заминава от Перник в 13:35 ч., ще се движи по удължен маршрут от гара Радомир до гара София. Този влак ще тръгва от гара Радомир в 13:30 ч.

През периода на извършваните ремонти ще бъде осигурен и допълнителен бърз влак, който ще пътува по маршрута от Перник до Горна баня. Този влак ще заминава от Перник в 09:05 ч. и ще пристига в гара Горна баня в 09:41 ч. 

Поради ремонтните дейности в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня ще бъдат въведени промени в разписанията и на някои други влакове, които се движат по направлението София – Перник – София. 

Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ” ЕАД (www.bdz.bg).