200 дървета и 3000 рози ще красят парка на НДК

В задната част на парка отново ще бъда възстановен розариумът

Предстои засаждането на над 200 дървета в парка около НДК, както и на много храсти и цветя. Това каза Ралица Маджарова, директор на Дирекция "Зелена система" към Столична община, по време на представянето на следващия етап от реконструкцията на парковото пространство около НДК, предаде "Фокус". 

"Нашата цел е преди всичко да подновяваме растителността и да я пазим, а тази която не може да бъде пазена, трябва да се подменя с нова. Ще бъдат засадени около 62 иглолистни дървета - ели, кедри, смърчове, секвои и др. Широколистните дървета, които предстоят да бъдат засадени са 203 броя - липи, акации, кестени, брези, чинари. Ще има и магнолия", посочи Ралица Маджарова. 

По думите ѝ в задната част на парка отново ще бъда възстановен розариумът, като в него ще бъдат засадени над 3000 рози. Тя поясни, че не е предвидена никаква промяна в планировката на парка. "Няма да се разширява паркинг зоната. Тя ще остане такава, каквато е. Ще бъдат подменени настилките там, където са компрометирани. Ще се пренаредят паважните настилки“, допълни Ралица Маджарова.