Пишат химн за „София 2018 - Столица на спорта на Европа“

Общината създава асоциация, която да ръководи мероприятията за кампанията

Столичен общински съвет ще обсъжда създаването на асоцияция с нестопанска цел, която да ръководи мероприятията, свързани със „София 2018 столица на спорта на Европа”, заяви заместник-председателят Панайот Бончев. По думите му районните кметове и медиите взимат голямо участие в подкрепа на инициативата, предаде „Фокус”. Предстои финансирането да бъде уточнено, като по-голямата част от средствата ще дойдат от Министерството на спорта.

„Събитията, които ще бъдат организирани, ще подобрят имиджа на града не само по отношение на спорта, но и на културата“, допълни Бончев. Спортен клуб „Здраве и активно дълголетие” пък ще работи за написване на текст на песен, която да бъде химн на спортната столица на Европа през 2018, а от градската управа очакват и други спортни клубове да подпомогнат мероприятията.

Общинският съветник Нина Чанева и директорът на дирекция „ПИСТ“ Ирена Димитрова се обединиха около идеята за социалните ползи от това, което предстои да се случи по 2018г., като събитията се очаква да подпомогнат масовия спорт в двумилионна София.