Георги Георгиев: Победа над Ботев (Пд) праща ЦСКА към Европа

"Армейците" с шанс за второто място

Бившият футболист на Ботев(Пд) и ЦСКА Георги Георгиев-Гецата говори пред Bulgariautre.bg за предстоящия мач в Коматево между "жълточерните" и "армейците".


"Ако ЦСКА иска да играе в Европа,трябва да бие Ботев(Пд). Като изключим Лудогорец, отборите в първата шестица са много изравнени. ЦСКА може да се възползва и да спечели трите си мача докрая на сезона. Така отборът може да стане втори и да започне участието си в евротурнирите по-късно. А това е важно за отбора за да може да бъде сглобен стабилен състав през лятната подготовка", сподели Георги Георгиев.


"Това е пожеланието ми към ЦСКА, но в кратък срок отборът трябва да покаже във финансово отношение,че е способен да вземе лиценз за Европа. За "А" група не се притеснявам", казва Георги Георгиев.



"Разбира се,че е добре Любо Пенев да остане в отбора и през следващия сезон като треньор. Но нещата са вързани със стабилизирането на клуба", допълни Георги Георгиев.


"Не трябва да се обвинява само Николич за липсата на голове за ЦСКА. Да,той изпусна стопроцентово положение срещу Лудогорец. Но футболът не е индивидуална игра,а колективна. Къде са другите футболисти? Те също трябва да имат готовност и способност да отбелязват голове. ЦСКА винаги е разчитал на колектива и заради това не трябва да се оставя само на един играч да решава мачовете", отбеляза Георги Георгиев.