Радостин Стойчев: Цикълът на Тренто не е приключил

Треньорът на шампиона на Италия се радва на четвъртата титла на отбора загърнат с българското знаме

Един от най-щастливите хора на терена в Пала Панини в Модена, където Енърджи Т.И.Трентино (Тренто) спечели четвъртата си титла на Италия, бе треньорът Радостин Стойчев. С българското знаме в ръце специалистът изведе волейболистите на тима до нова победа с 3:0 срещу местния Пармареджо, за да приключи серията след 3:1.
Радо Стойчев говори по Раи Спорт непосредствено след връчването на трофея.

"Искам да кажа, че постигнахме една истинска химия в нашия клуб. В началото на сезона говорих за една местна телевизия и тогава нарисувах на един лист един незавършен кръг, което означаваше, че цикълът ми в Тренто не е приключил.
Много хора, много хора от Тренто ни повярваха и искам да им благодаря на всички, защото те бяха страхотни през целия сезон.
Президентът Диего Мосна от осем години е главен виновник за всички успехи. Рискува с мен и с много играчи в началото, имаше търпение след това, така че негов е основният принос за волейбола в Трентино", коментира Радо Стойчев.

"Когато пристигнах, намерението ни бе да отворим нов цикъл. Дали сега ще се насочим към Европа? Нека минат три дни, за да отмине еуфорията и ще разберем", допълни българският треньор.

Не всеки във финални мачове ще заложи на 18-годишен разпределител, но включването на Симоне Джанели се оказа отличен ход. "Заслуга, обаче, има и Жигадло, защото подкрепяше всички и защото помогна много през сезона", завърши четирикратният шампион на Италия.