Стената на славата расте

Животът

14-05-2015, 18:35

Снимка:

© Sofiautre.bg | Пламена Иванова

Автор:

Пламена Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Артисти, облечени в сензори и 3D виртуална среда в НДК

Театър под звездите в парка на Военната Академия

Татяна Лолова, Малин Кръстев и Снежина Петрова дадоха своите отпечатъци за стената на Театър 199

Преди броени минути Татяна Лолова, Малин Кръстев и Снежина Петрова дадоха своите отпечатъци за новите глинени отливки, които ще продължат „Стената на славата“ пред Театър 199. Общо пет пана ще бъдат положени, а поводът е 50-годишнината от създаването на театъра.

Своите отпечатъци трябваше да даде и любимият на малки и големи Захари Бахаров, но вероятно заради силно натоварения си график, той не успя да дойде навреме. За щастие, решение бързо бе намерено. Тази вечер актьорът играе в „Старицата от Калкута“, една от най-посещаваните постановки на Театър 199. Така че Бахаров ще положи длани в глиненото корито минути преди началото на представлението. Е, възможно е да са му необходими и две.

Петата отливка е на друг всеобщ любимец – Владимир Пенев. Неговото пано обаче вече е готово.

Официалното полагане на паната ще се случи на 12-ти юни. Това никак не е случайна дата. Точно тогава театърът има годишнина от първата си премиера – „Майка земя“ от Чингиз Айтматов.

Не бива да пропускаме да споменем и името на инж. Симеон Симеонов, който също присъстваше на събитието. Той е един от създателите на „Стената на славата“ и отново ще се погрижи за художественото оформление и изработката на платната. Името му можем да свържем също и с уникалната къща охлюв в Симеоново. 

Повече снимки можете да видите тук.