Премиерът пристига в Бургас за най-мащабната бизнес инвестиция

Животът

15-05-2015, 16:06

Снимка:

снимка, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Лукарски откри инсталация в новия комплекс на Лукойл-Нефтохим Бургас

Бойко Борисов ще открие други два обекта, сред които и обновената Борисова градина

Министър-председателят Бойко Борисов пристига в Бургас следващата седмица. Той ще присъства на откриването на поне два от трите обекта, които са направени съ със средства на "Лукойл Нефтохим" Бургас. На 19 май от 16:30 часа ще бъде открита бензиностанция ЛУКОЙЛ от ново поколение на АМ Тракия - 299-ти км, посока Бургас-София, разклон Воденичане. 
Рязането на лентата на този обект може и да мине без присъствието на премиера, но на следващия ден той задължително ще присъства на официалното откриване на новия Комплекс за хидрокрекинг на гудрон.
По-късно ще бъде сред официалните лица и на откриването на обновената детска площадка в Борисовата градина. 
Очаква се премиерът да открие и "Флората" на 20 май. 
На събитията ще присъстват още заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика - Томислав Дончев, генералният консул на Руската Федерация в гр.Варна – Сергей Николаевич Лукянчук, посланикът на Република Италия в България  – Марко Контичели, търговският представител на Руската федерация в РБългария – Игорь Илингин, областният управител на Бургас – Вълчо Чолаков, кметът на гр. Бургас – Димитър Николов, кметът на гр. Камено – Стефан Бонев, президентът на ОАО „ЛУКОЙЛ“ – Вагит Алекперов, президентът на офшорни платформи/наземни технологически съоръжения на фирма "Технип" - Нело Учелети, изпълнителният директор на Технип - Марко Вила и директорът на проекта Стефано Полимени от фирмата изпълнител на КПТО “TECHNIP”.