Каварненските училища изпратиха абитуриентите от випуск 2014/2015

Зрелостниците бяха поздравени от Румънеца и Енчев

Последният учебен звънец чуха днес зрелостниците от СОУ „Стефан Караджа“ и ПЗГ „Климент Тимирязев“.  Каварненските училища изпратиха 100 абитуриента тази година под звуците на песента „Един неразделен клас“.
Гости на тържественото изпращане в СОУ „Стефан Караджа“ бяха кметът на община Каварна Цонко Цонев, народните представители Живко Мартинов и Румен Иванов, представители на местното ръководство, директори на училища и детски градини. В ПЗГ „Тимирязев“ към официалните гости се присъединиха и Министърът на земеделието и храните Десислава Танева, областният управител на област Добрич – д-р Маргарита Новоселска.
Десислава Танева е първият Министър на земеделието, който посещава земеделската гимназия за изпращането на абитуриентите. Тя пожела на зрелостниците да се гордеят с това, което завършват и да бъдат в подкрепа на производството в земеделския сектор.
Цонко Цонев поздрави абитуриентите като им пожела „да си помагат занапред и да запазят ученическото си приятелство“. Сред завършващите има и три момичета от ромски произход, които градоначалникът помоли да излязат, за да ги видят всички, че интеграцията в Каварна е реална.
Зрелостниците бяха поздравени с танци, музикални изпълнения и слова от отличниците Румънеца и Енчев, Мариета и Гери Дончева. В тържеството се включиха още Илия Луков и ДФТА „Бизоне“.