Наско Сираков: ЦСКА и Левски са солта на манджата

Не може финансовите проблеми да са ежедневна тема за футболните ни грандове

"Ситуацията в Левски трябва да се изясни. Очевидно не може да се продължава по този начин. наложително е да има ясна клубна визия за бъдещето на клуба" коментира Наско Сираков ситуацията в Левски.

Легендарният голмайстор в историята на "сините" се включи в откриването на спортния празник по повод Деня на българския спорт. "Да запалим в един такъв ден най-малките. Да им покажем, че най-добрият начин да бъдат здрави, силни, работоспособни, е да спортуват. Аз винаги съм казвал, че здравето на една нация минава през спорта, така че нямаше нужда много да ме навиват, за да се включа", обясни той.

Сираков коментира и случващото се в любимия му отбор. "Надявам се да е в правилната посока. Левски имаше една изключително тежка година, в която отпадна от първата шестица, което се прие изключително тежко от всички привърженици на отбора. За сметка на това се класира за финал. Искрено вярвам и пожелавам да спечели този финал, защото това ще е една частична реабилитация. Разбира се, трябва да се мисли веднага след финала, на другия ден какво ще се прави нататък",каза Сираков.

"Знам, че финансови проблеми има навсякъде по света и във всички клубове, но не може това да е ежедневна тема. Това пречи на треньора да си върши работата, на ръководството и най-вече се отразява на футболистите. Те не могат да се концентрират и да работят нормално", допълни бившият директор на клуба.

"Пожелавам на всички клубове да вземат лиценз, защото българският футбол без Левски и ЦСКА ще е абсолютно обеднял. ЦСКА и Левски са солта на манджата. Надявам се искрено да убедят Лицензионната комисия, която е директно под шапката на УЕФА. Футболният съюз не може да окаже влияние по никакъв начин, да убедят комисията, че заслужават лиценз", завърши той.