Мъри и Астана възможни съперници на Лудогорец

Жребият ще се тегли на 22 юни

Вече са ясни 9 от 17-те възможни съперници на Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, пише вестник „24 часа“.

Жребият за него ще се тегли на 22 юни (понеделник), а мачовете са на 7/8 и 14/15 юли. Към момента новият-стар шампион на България е трети сред поставените, като пред него са само Селтик и БАТЕ (Борисов).

Сред възможните му противници със сигурност вече са: Дила Гори (Грузия), Астана (Казахстан), Левадия Талин* (Естония), Крусейдърс* (Сев. Ирландия), Вардар (Македония), Стярнан (Исландия), Санта Колома* (Андора), Дъндолк (Ейре), Хибърниънс (Малта).

На хартия единствено тимът на Мъри Стоилов може да озори родния първенец, донякъде и скопският Вардар. Някои от противниците пък са аматьори - Стярнан и Санта Колома. Сред непоставените ще са също шампионът на Молдова (Милсами или Дачия), на Черна гора (Рудар или Сутиеска) и на Люксембург (99% това ще е Фола Еш). Ако в Румъния триумфира Търгу Муреш, а в Словакия - Тренчин, тe също са сред възможните противници.

Лудогорец със сигурност е поставен и в третия квалификационен кръг (жребият е на 17 юли), но в плейофите няма да е, ако не отпаднат няколко от фаворитите преди това.

*Шампионите на Северна Ирландия, Естония и Андора започват от първия кръг.