Георги Дерменджиев:ЦСКА и Локо(Сф) не трябва да са извън елита

"Армейците" и "червеночерните" имат сериозна история

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев коментира ситуациите с отнетите лицензи на ЦСКА и Локомотив (София). Специалистът, който изведе разградчани до четвърта поредна титла, сподели, че иска двата отбора да бъдат в „А” група.

„Искам всички отбори да имат лицензи, да имат добри стадиони, терени, осветление и да се играе, и най-вероятно това след време ще бъде постигнато. Отбори с история като ЦСКА и Локомотив, с такава история, не трябва да бъдат извън елита”, сподели Дерменджиев на пресконференция днес.

„ЦСКА е един отбор с много сериозна история, с много титли, добри футболисти и участия в международни турнири и според него една емблема като ЦСКА и толкова много фенове ще липсва на българския футбол, ако остане извън "А" група”, продължи треньорът на разградчани.

„Литекс ще бъде изключително мотивиран да спечели, защото този мач е много важен за тях. Независимо, че сме шампиони, ние също ще излезем да изиграем един добър мач, на високо ниво”, каза още Дерменджиев.

„Може би ще дам шанс на част от играчите, които имат по-малко игрови минути през сезона.

За Лудогорец е важно да участва в груповите фази на евротурнирите, стремежът на тима е това да не е случайност, а константа. Това разбира се е много имиджово и за българския футбол”, каза още Дерменджиев.