0 лв. ще плащаме за периода, в който топлата вода е спряна

Межди 15 и 40 дни ще варират сроковете за спиране.

За периода, в който топлата вода е спряна, сметката за нея ще бъде 0 лв. и това ще бъде отбелязано във фактурите на всички наши клиенти. Това заяви председателят на директорите на „Топлофикация- София” инж. Любен Параланов по време брифинг за стартирането на Инвестиционната програма на „Топлофикация-София” ЕАД за 2015г., предаде „Фокус”.

Информация относно предстоящи ремонти и спиране на водата може да се получи от сайта на "Топлофикация-София" и на телефон 0700 11 111. „Всеки гражданин ще може да избере квартала, в който живее и да получи информация кога ще бъде спряна топлата вода и кога ще бъде пусната. Отделно 15 дни предварително ще бъдат разлепяни табелки, които ще посочват точната дата, защото има възможност поради някакви други причини да се получи разлика от 4-5 дни това. Така те ще могат да се организират за времето, в което няма да имат топла вода”, добави инж. Параланов.

Межди 15 и 40 дни ще варират сроковете за спиране. „Разкопаването на терен и подготовката за поставянето на тръбите не е влкючено в този график за спирането на водата. Графикът ще бъде само за момента, когато сме подготвени да подменяме тръбите. Тогава се спира топлата вода, подменяме тръбите, правим изпитанията, пускаме топлата вода – това ще бъдат датите за гражданите”, разясни той. Според него до края на септември ще бъдат приключени всички ремонти.