Спират влаковете между гарите "Захарна фабрика" и "Горна баня"

Композициите няма да се движат 45 дни, а пътниците ще бъдат превозвани с автобуси

За 45 дни ще бъдат спряни вловете, които се движат между гарите „Захарна фабрика“ и „Горна баня“. Ограничението влиза в сила от 25-и май до 8-и юли. Причините за прекъсването на влаковото движение са ремонтни дейности по железния път, поясниха от Национална компания „Железопътна инфраструктура”.

През периода на извършваните ремонти два международни влака, девет бързи влака и два пътнически влака ще пътуват по обиколен маршрут през гарите Разменна и Волуяк, а два бързи и тридесет пътнически влака няма да се движат в участъка между Централна гара София и гара Горна баня.

За да няма отлив на пътници от БДЖ ще осигурят превоз с автобуси в участъка Централна гара София – гара Захарна фабрика – гара Горна баня.

До приключване на ремонтните дейности няма да се движат четири пътнически влака между Перник и София и два пътнически влака между гарите София и Радомир. Други два пътнически влака, които пътуват между гарите София и Дупница, ще се движат само между гарите Перник разпределителна и Дупница.

През периода на извършваните ремонти ще бъдат пуснати четири допълнителни влака в участъка между гарите Перник и Горна баня, един допълнителен влак от София за Радомир през гара Волуяк, както и един допълнителен влак от София за Перник през гара Волуяк. По удължен маршрут ще пътуват два пътнически влака между София и Перник, които ще се движат между София и Радомир.

Заради ремонтите ще бъдат въведени промени в разписанията и на някои други влакове, които се движат по направлението София – Перник – София. Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут.