Набират доброволци за кризисни ситуации

Клипове и листовки ще учат столичани как да реагират при бедствия

Филмчета и листовки ще обучават софиянци какви прости стъпки да следват при внезапно сполетели ги бедствия, така че да опазят себе си и своите близки. Клипчетата са изработени от Столичната община и имат дълга и кратка версия - 4-минутна и 1-минутна, уточнява в. „Преса“. Те са предназначени за излъчване от телевизиите, но с тях ще се запознаят и пътуващите с метрото и в колите на градския транспорт, които имат монитори. 

Ще бъдат качени и в интернет, за да се изтеглят и използват в забавачките и училищата. Това каза кметът Йорданка Фандъкова при представянето на първия специален клип със съвети как да реагираме при наводнение. „Предстои да бъде направено подобно филмче и за земетресения“, уточни Фандъкова. Изработени са и аудиоспотове за радиата.

Междувременно на ключови места в столицата бяха разлепени плакати, чрез които стана ясно, че Столична община търси доброволци за реагиране при кризисни ситуации. Пълните условия, които трябва да покрива кандидатът могат да бъдат видени в сайта на Столична община.