Добро утро, София!

Нека го раздаваме лежерно

Добро утро, софиянци! Разсънихте ли се вече? Е, дори да не сте, не се чувствайте виновни. Ние от SofiaUtre имаме странното усещане, че денят ще е лежерен. Не, все още не е петък и почивните дни не чукат на вратата, но дори астрологът на BulgariaUtre обещава приятни емоции и хармонично общуване.

Ако на  вас грам не Ви се работи, но все пак успявате да наложите някакъв самоконтрол, то трябва да Ви съобщим, че токът и водата съвсем не са толкова дисциплинирани. 9 квартала остават на сухо, а 11 на тъмно, някои пък и на двете. Какво да се прави, не се ядосвайте. Нали се разбрахме без нерви днес. Настойте се малко по-хипарски. И без това днес е Деня на парковете. Така или иначе душ няма да можете да си вземете до вечерта, най-добре полежете спокойно на някоя полянка, за да почетете подобаващо празника. Само не забравяйте да се облечете добре, защото температурите никак няма да са майски.

Е, добре, може и да не е най-добрият ден за разходки в парка. Когато няма слънце, не е забавно. По-добре да се похапне нещо. И то не какво да е, а един хубав голям бургер. Защо точно това ли? Ами защото днес за пета поредна година се чества Световния ден на бургерите. Ммм, колко хубаво, нали? Имаме оправдание да похапнем малко от „забранения плод“. Припомняме, че видовете са всякакви, дори и вегетариански, така че не можете да намерите оправдание да не се насладите на поне един.

И все пак не може само градинки, бургери и бира. Трябва и малко култура. Както доста често се случва, НДК е правилното място за днес. От 19 ч. там ще се проведе мероприятие, озаглавено „Театърът – другата реалност – среща с режисьора Галин Стоев“. Разговорът обещава да е интересен, а в „паузите” публиката ще види вълнуващи кадри от творческия процес на създаване на неговите спектакли в България и чужбина.

Случайно или пък нарочно можете да наминете и през betahaus Sofia, където ще има изложба, наречена #ДайНаКирилица. Както може би вече се досещате, ще бъде показано визуалното превъзходство на кирилицата и ще се осмее “шльокавицата”. Звучи доста забавно.

Както и да изберете да прекарате деня, екипът на SofiaUtre Ви пожелава той да бъде хармоничен, усмихнат, пълен с приятни срещи и емоции. Успешен четвъртък!