Откриват нова детска площадка в центъра на Добрич

На 1 юни в 12:00 часа от кмета Детелина Николова

Нова детска площадка в района зад бившето кино „Родина” ще бъде открита на 1 юни, съобщават от Община Добрич. Детският празник стартира в 11:00 часа, а официалното откриване на площадката е в 12:00 часа от кмета на Добрич г-жа Детелина Николова. В програмата ще има много игри, музика и конкурс рисунки на асфалт.

Детската площадка „ДАР“ е реализирана на площ от 200 кв. м пo eвpoпeйcки oбpaзeц, cъoбpaзeнa c ycлoвиятa зa бeзoпacнocт. Блaгoтвopитeлният пpoeкт e peaлизиpaн чpeз финaнcoвaтa пoдкpeпa нa „Господинови Строймаркет” ООД, на стойност 13 000 лева.  посочват от Общината. Водеща идея при проектирането на площадката е осигуряване на максимална площ за игра, както и условия на посетителите за активен и пасивен отдих. Изградени са различни по вид съоръжения за игра – детска къщичка с пързалка от 125 см., въжен мост тип "вълна", кула, дъговидна и вертикална стена за катерене, стълба с парапети, люлки, единични пружинни клатушки и др. В заварено положение съществува дървесна растителност, която е запазена.

Децата и техните придружители ще бъдат зарадвани с много игри, подаръци и изненади. Проявата предоставя прекрасната възможност в нея да вземат участие и да се забавляват малките и големи жители и гости на Добрич. Програмата предвижда теглене на въже, надбягване с торби, рисунки на асфалт на тема „Моят дар към природата“ и други.