Ето кога и къде ще спира топлата вода в столицата

Жителите на 15 квартала да му мислят как ще се къпят през лятото

„Топлофикация София” обяви графика за спиране на топлата вода по квартали в столицата заради подмяната на 37 км тръби и основни ремонти в ТЕЦ „София-Изток”.

Преди дни от Топлофикация София обявиха, че за първи път през последните 10 г. ще извърши толкова мащабни ремонтни дейности. Докато се подменят участъците по мрежата, ще се извършват и основните ремонти в ТЕЦ „София-Изток”.

Заради планираните ремонти топлата вода ще спира поетапно в 15 столични квартала от май до септември, като работите трябва да са приключили към средата на септември. 

Топлоподаването ще спира в следните районни общини: Подуене, Красно село, Лозенец, Триадица, Красна поляна, Люлин, Възраждане, Надежда, Илинден, Връбница, Сердика, Овча купел, Изгрев, Младост, Студентски град. 

Спирането на топлата вода е с различна продължителност и засяга определени участъци, описани в обявения вече график на дружеството.

Първи без топла вода остават в жк "Западен парк" и "Илиден". Най-дълъг е срокът, където ще се подменят главни магистрални топлопроводи - около 40 дни. Един от тези случаи е в "Сердика" - там няколко блока остават без топлоподаване от 21 юли до 27 август.

За "Разсадника", "Изток" и "Младост" топлата вода спира през август, а за Студентски град прекъсва през определени периоди от юли и август.

В "Люлин" топлата вода ще спира поетапно през цялото лято до края септември.

Пълният график за ремонтите на "Топлофикация - София" може да видите – ТУК.