"Меден рудник" с още детски площи и много паркоместа /СНИМКИ/

За няколко години от най-големия комплекс са премахнати близо 4000 грозни гаражни клетки

Стартираха ремонтните дейности за изграждане на паркинг със 100 места в комплекс "Меден рудник". Той ще се ползва от жителите на четири блока - 107, 108, 109 и 110 в зона В. Община Бургас изпълнява този проект със собствени средства. Преди да започне новото строителство, от терена бяха премахнати над 80 незаконни метални гаража.

"Паркингът е важен, но тук няма да има само асфалт и бетон. В непосредствена близост, без да е в конфликт с автомобилите, ще бъде изградена една хубава детска площадка", каза кметът Димитър Николов.

Териториалният директор на "Меден рудник"  - Магдалена Манолова, се срещна на място с жители на споменатите блокове, за да се уточнят някои детайли по проекта. Община Бургас ще вземе под внимание техните искания за леки корекции в движение. Днес, хората от комплекса направиха съвсем разумни предложения за оформлението на подходите и зелените площи.

Изпълнението на този проект е поредна стъпка на Община Бургас за обновяване и увеличаване на паркоместата в "Меден рудник".

Там бяха построени големи паркинги и през 2014-та, а през 2013 община Бургас изгради нов безплатен паркинг с близо 100 места  до блок 433, както и обновената сграда на кухня-майка за домашния социален патронаж. Изградени бяха още 300 метра улични бордюри, подходи към блока и рампа, улесняваща трудноподвижните хора.

За няколко години от територията на комплекса са премахнати близо 4000 грозни гаражни клетки. Повечето жители на "Меден рудник" съдействат доброволно на Общината в това начинание, защото виждат, че след това разчистените терени се превръщат в модерни и удобни паркинги.