Кметът на Кранево: Оградата на плажа е законна

Решетките на пясъка пред Международния лагер имали всички нужни разрешителни

Новата ограда, която се изгражда при Международния лагер в Кранево, е съгласувана с геодезистите и има всички необходими документи и разрешения. Това твърду пред Фокус кметът на селото Румен Николов по повод възобновяването на строежа на оградата в непосредствена близост до плажната ивица.

По думите на кмета, заради медийния шум, който се е вдигнал, са били направени проверки, които са установили редица нарушения. Едно от тях е, че оградата излиза с около 8 метра извън регулацията. Така собственикът бутна именно тази част от нея, която е извън регулацията. Сега я изгражда наново вече с изрядни строителни книжа и се строи точно там, където геодезистите набиха колчетата”, посочи Румен Николов.

Оградата е абсолютно законна и с всички необходими документи, категоричен е той. От вторник тази седмица фирмата започна да полага пилони, на които ще бъдат поставени оградните пана. „Мястото, което се огражда от оградата е само почва, пясъкът отгоре е насипан от вятъра и другите природни процеси, но естествени дюни не са заграждани”, категоричен беше Николов. Той допълни, че оградата до момента не е пречела на никого и достъпът до плажа не е ограничаван.