Борисовата градина – зеленият паркинг на софиянци

Движението на автомобилите в парка не е от вчера, но мерки от страна на КАТ и общината липсват

Масово софиянци влизат с колата си в Борисова градина. Абсурдното е, че така отиват да...спортуват. Движението на автомобилите в парка не е от вчера, но мерки от страна на КАТ и общината липсват. Това стана ясно от репортаж на Нова телевизия. Екип на медията спря няколко от хората с коли, никой от тях не видя нарушение в действията си.

„Така или иначе се взе решение по тази алея, която е най-малко натоварена, да се движат автомобилите, защото не е възможно тези два обекта. Няма как да не влиза пожарна, коли които зареждат обектите. Идеята е от тук да влизат колите с пропускателен режим, ще има и бариера”, обясни Георги Дончев, управител на националния спортен център, намиращ се в Борисовата градина.

„В паркове и в градинки е абсолютно забранено навлизането, престоя и паркирането на моторни превозни средства. Тези дървета не са поставени от служители на Столчина община, а най-вероятно от граждани. Това преминаване няма вече да се случва. Тук ще има ограничен достъп. По тази алея ще влизат само автомобили с пропуски за зареждане. Имаме цялостен проект и ще има места за паркиране”, коментира Полина Асенова от Столична община.