Екзорсист отслужи молебен пред Министерския съвет

Отец Гелеменов разказа още, че е имало зли сили в сградата, но това вече се е променило

В деня на детето екзорсистът отец Гелеменов отслужи молебен пред Министерския съвет, за да изгони злото и демоните. Проявата беше организирана от Асоциацията за детско развитие „Член 24". Според инициаторите чрез молитва „енергията на властта беше пренасочена от деструктивно и безхаберно отношение към отговорност към правата на децата”, съобщи „Дарик".

„Това е молебен за здравето на българските деца, за това те да имат добър живот и перспектива напред", коментира отецът.

След като отслужи молебен пред Министерския съвет, екзорсистът отец Гелеменов обясни какво трябва да се промени в политиката спрямо децата:

„Този закон, който прокара Емилия Масларова, е репресивен, ощетяващ българските деца. Не трябва да се обявява в НАП доход, който да осигурява детските надбавки на семействата. Тези пари трябва да се дават на децата, независимо от това, че техните бащи и майки може да са милиардери. Тези пари се полагат на дечицата", допълни той.

Отец Гелеменов разказа още, че е имало зли сили в сградата, но това вече се е променило:

„Министерският съвет е изчистен от злите сили, но който министър има желание, може персонално да се яви при мен, за да прогоня от вътрешното негово Аз тези сили, които го притесняват и които му пречат да работи правилно", каза отец Гелеменов.
На молебена дойдоха и родители на деца с увреждания. Вера Иванова е една от тях:

„Проблемите са огромни, цялата социална политика не е насочена към семейството и подкрепа на родителите, които си отглеждат децата, а е насочена към институциите и към приемната грижа. Когато нашите деца навършат пълнолетие, държавата тотално ги оставя на глад и мизерия, защото липсват социални услуги, съответно ние няма къде да оставим в дневни центрове тези деца, за да работим, и трябва да живеем със 135 лева. Ако нещо не се промени, не виждам никакво бъдеще", каза майката.