ЦСКА и Локо (Сф) имат шанс за "А" група

Плащанията на двата клуба ще бъдат следени за тяхното изпълнение

ЦСКА и Локомотив (София) може да получат временен лиценз за "А" група. Това означава постоянен мониторинг на плащанията, ако... решат да ги правят.

Най-малкото са нужни договори за разсрочване на задължения. Апелативната комисия на БФС потвърди решението на лицензионната и остави двата софийски клуба без лиценз. ЦСКА очаква новото дружество, създадено от Ивайло Манджуков и Милко Георгиев, да бъде пуснато в елита. Отговор на БФС по въпроса още няма.


Футболните управници от ул. „Иван Асен II" №26 няма да правят пречки на сегашните ЦСКА и Локо (Сф), ако покажат оздравителна програма - схема за плащане на задълженията. Ако се стигне до варианта с временен лиценз, клубовете ще бъдат следени внимателно дали изпълняват срокове.

Феновете на ЦСКА на "Армията" при 3:1 над Литекс твърдяха: "Лиценз няма да получим в понеделник, но ще играем в "А" група." Надеждата е, че имат основания да го кажат.

Все още няма насрочено заседание на изпълкома на БФС. То няма да е преди мача срещу Малта на 12 юни в Ла Валета. Но от тази дата до жребия за новото първенство има само 3 дни. И ако ситуацията с ЦСКА и Локо не "влезе в релси", то "А" група ще е с формат 10 отбора. Тогава може да се появи и нов казус - тепърва ще се разглеждат документите на новаците Монтана и Пирин, за които още не е сигурно дали отговарят на лицензионните условия за елита ни.