Леят новия асфалт по „Цариградско шосе“ върху легнал полицай

Столичният кмет Йорданка Фандъкова реагира светкавично и даде обяснение във Фейсбук

Може би няма човек в София, който да не е станал потърпевш от ремонта на „Цариградско шосе“ или поне да не е разбрал за него. Следва обаче въпросът колко качествено и под чий контрол се извършва той. Снимка, публикувана в социалната мрежа, показва поредната голяма глупост, като не е ясно по чия вина се е случила и дали грешката ще бъде поправена. Само за часове доказателството как тече ремонтът обиколи Фейсбук и срещна бурни реакции.
След неединодушно постигане на съгласие, че това на снимката е легнал полицай, а не предпазител за кабели, последва въпросът дали точно толкова трябва да бъде дебелината на новия асфалт. Според голям брой от коментиращите настилката е твърде тънка и дупки ще се появят съвсем скоро, освен това не са спазени изискванията за дебелина. И все пак най-впечатляващо си остава решението, да се положи новия асфалт направо върху легналия полицай. На въпросът дали извършеното е по план столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни:
„Изпратих незабавно проверка на бул. "Цариградско шосе". При асфалтиране на лента са захванати 7-8 см от напречната неравност, която е подход към бензиностанция. Засегнатият участък ще бъде преасфалтиран за сметка на изпълнителя. Цялата неравност ще бъде премахната и тогава ще се асфалтира локалът, в който е разположена“, съобщи Фандъкова в коментар под публикацията
Дали проблемът ще бъде решен, не е ясно. Похвално е обаче това, че съществува комуникация между граждани и управляващи и сигналите на хората не са като „глас в пустиня“, както се казва.