Сбиване между фенове - причин за убийството в Борисовата градина

Отпаднала е версията за любовен сюжет

Една от версиите, че любовен сюжет е причина за смъртта на 16-годишното момче в Борисовата градина в София, е отпаднала. Това съобщи Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на изслушване в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Остава обаче версията за сбиване между привърженици на отделни спортни клубове.

По случая се работи активно с материалите от видеонаблюдението около метрото, разпитват се лица и близки на убитото момче, каза Бъчварова. "Работеше се по една версия, че става въпрос за любовен сюжет, която ме увериха днес, че е отпаднала", каза Бъчварова.

По думите й, остава версията за сбиване между привърженици на отделни спортни клубове. "Проверяваме я, увериха ме, че можем да установим с кого е било момчето в последните часове", каза тя. Вътрешният министър обяви, че подобен случай в 11:30 часа в центъра на София е много тежък.

Трупът на 16-годишното момче, ученик от Търговско-банковата гимназия, бе открито вчера по обяд на пейка в Борисовата градина. Момчето бе с прободна рана. Това е третото убийство в Борисовата градина за последните по-малко от десет години. През 2008 г. там беше убит студентът по медицина Михаил Стоянов. 28-годишната Яна Кръстева бе удушена в алеите на парка три години по-късно.

След инцидентите общината монтира в парка с 31 камери за видеонаблюдение и около 100 лампи.