Губим гласа си заради летен вирус

Удря ни в ларинкса, води до усложнения

Болки в гърлото, дразнеща суха кашлица и пресипнал глас. Ако тези симптоми са ви познати , значи сте станали жертва на опасен летен вирус, който в момента вилнее у нас, пише вестник "Телеграф".За новата зараза пред изданието говори и проф.Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. По думите му става въпрос за риновирус, който удря в ларинкса и води до загуба на гласа.
"Това възпаление е заразно и лесно може да прерасне в бактериална инфекция. В момента много хора са с пресипнал глас или изобщо не могат да говорят", заяви експертът по заразите.
Освен, че е много неприятно, това състояние ни държи близо месец. Проблемът обаче е, че то може да бъде много опасно и да доведе до пълна загуба на гласа. Ако това продължи до повече от две седмици консултацията със специалист е задължителна.
Друг вирус, който в момента ни атакува, се проявява с температура, болки в мускулите, гадене, липса на апетит и течащ нос. Проблемът при него е, че ни тръшва в леглото и ни оставя без сили.