Проблем с фактурите на "Софийска вода"

Фирмата, която доставя сметките, не изпълнява задълженията си

От "Софийска вода" са наложили санкция на фирмата, която доставя фактурите и кореспонденцията на дружеството до клиентите му. От дейността на фирмата недоволство изрази и председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, който също се оказа потърпевш.

„Фирмата, която доставя фактурите на "Софийска вода", не изпълнява задълженията си“, категоричен е Иван Иванов.

„Аз съм живущ в един 20-етажен блок, има пощенски кутии за всеки от потребителите. Тази фирма, нейните служители, хвърлят един топ фактури, изготвени от "Софийска вода", аз нямам времето да търсят измежду 115 собственици къде ще се намери фактурата за Иван Иванов. Отговорността затова обаче носи "Софийска вода", която е подписала този договор“.

Любомир Филипов от "Софийска вода" потвърди пред БНР, че има проблем с доставката на фактурите и съобщенията на дружеството:

„Оправданието е, че те нямат осигурен достъп до входовете. Ние не приехме това тяхно становище, поради което на фирмата е наложена санкция, тоест, ние се опитваме да подобрим работата на тази фирма“.

Дали, ако фирмата продължи да не изпълнява задълженията си, ще бъде сменена с друга - не стана ясно. 

„Фактурите се хвърлят в кооперацията, не се разпределят по кутиите. В нашата кооперация ги оставят на едно място накуп и ти си я търсиш. Не ги пускат по кутиите, остават ги на входната врата. Аз все пак мисля, че хората трябва да минат на електронна фактура и да не се хаби толкова много хартия“, оплака се друг столичанин.

Някои от хората смятат, че не трябва изцяло да се мине към електронни фактури: „Не съм много сигурна, защото ние с мъжа ми и двамата не ползваме компютър и ще ни е трудно“, споредли възрастна софиянка.