Столичани вече получават фактурите си за парно и топла вода в електронен вариант

Насърчат клиенти да се откажат от хартиената фактура със специални награди

От днес клиентите на столичната Топлофикация вече могат да се откажат от получаването на хартиени фактури и да заявят електронни фактури, съобщиха от „Топлофикация София” ЕАД.

За целта е достатъчно да изпълнят три лесни стъпки – да изтеглят заявление от www.toplo.bg, да го попълнят и да го изпратят на e-faktura@toplo.bg. Заявления се приемат и в деловодството на дружеството – кв. Борово, ул. „Ястребец” №23 или в касите на компанията, като клиентите трябва да имат предвид, че заявленията за физически и юридически лица са различни. На сайта на „Топлофикация София” потребителите ще получат допълнителна информация за процедурата, както и указания за попълването на заявленията.

„Макар и малко закъснели се радваме да предложим тази възможност на клиентите си. Това е сериозно улеснение, както за бизнеса, така и за гражданите, защото сметката пристига веднага, намалява се рискът да бъде изгубена, документът се архивира лесно и при необходимост винаги ти е под ръка. Също толкова сериозни са и ползите за околната среда – спестяват се тонове хартия, запазваме дървета.” коментираха от компанията.

За да насърчат своите клиенти да се откажат от хартиената фактура, от компанията предвиждат специални награди, които ще се разиграват на томболен принцип между заявилите е-фактура. От компанията уточняват и че процесът е обратим – ако някой реши да се върне към хартиена фактура, може да го направи във всеки един момент.

От днес също така февруарските сметки за парно и топла вода са на разположение на столичани на Интернет страницата на дружеството – www.toplo.bg и в касите на компанията. Според данните на изчислителния център на “Топлофикация София” през февруари средната месечна температура е била +1,8 градуса С, а фактурираната топлинна енергия е 425 158 МВтч.