Националният конкурс "Хармония" оглася операта в Стара Загора

Входът е свободен

Третото  издание на Националния конкурс за вокални групи "Хармония" се провежда днес и утре в Драматичния театър в Стара Загора, информира БНР. Организатори са Община Стара Загора и Народно читалище "Родина 1860".

Тази година заявки за участие са подали 35 групи и формации от цяла България с над 250 участници от София, Пловдив, Стара Загора, Несебър, Харманли, Бургас,  Пирдоп, Севлиево, Чирпан, Смолян, Велико Търново и други.
В конкурсното жури влизат доц. Алис Боварян - вокален педагог и преподавател в Националната музикална академия, Борис Чакъров - композитор, аранжор и музикален продуцент и Жанина Янкулова - вокален педагог и автор на детски  песни. Успоредно с професионалното заседава и младежко жури от Вокална студия "Усмивки" при читалище "Родина". По регламент участниците са разделени на две категории - дуети/ трио и вокални  групи от 4 до 16 участника.
Галаконцертът на наградените е на 7 юни  от 17.30 часа в Драматичен театър. Наградният фонд е 3000 лв. Входът е свободен за всички желаещи.