Хотели в Несебър излизат на тезгяха заради дългове

Мисия Бургас

06-06-2015, 13:29

Снимка:

pixabay.com

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отново разпродажби на БФБ

Слънчев бряг спря разпродажбата на парцел за над 3 милиона

Това са „Роял” „Мери бийч”

Частният съдебен изпълнител Таня Маджарова към Бургаския окръжен съд обяви за публична продан два хотела в Несебър, показа справка на Topnovini.bg.

Единият е семейният хотел „Роял” в местността Кокалу. Търгът за него ще започне с начална цена от 939 000 лв. Причината за проданта е дълг на ЕТ Лини – Любомир Петков и Стоянка Петкова към „Уникредит Булбанк”. Върху имота има вписана ипотека и възбрана в полза на взискателя по делото. Друга възбрана е била вписана на 11 февруари 2010 г. в полза на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) в София.

Сградата е 4-етажна, разгърната е върху площ от 207 кв.м. Хотелът разполага с едностайни и двустайни апартаменти, ресторант, басейн. Намира се в южната част на Несебър, в квартал „Аурелия”.

Другият обявен за продажба хотел е „Мери бийч”. Собственикът му Десислав Бараков не е покрил задълженията си към финансовите институции и обектът е ипотекиран. Сградата излиза на тезгяха с начална цена от 598 200 лв. Това е с около 150 хил. лв. по-малко от цената, на която хотелът се продаваше през август миналата година - 747 750 лв.

„Мери бийч” също се намира в местността Кокалу, на 20 метра от морето. Хотелът е 3-етажен, разполага с ресторант и градина. Има 10 двойни стаи, 4 тройни и 2 апартамента. Всички стаи са оборудвани с климатик, с телевизор със сателитна телевизия.

Кандидат-купувачите и за двата хотела могат да подават наддавателните си предложения в сградата на Районния съд в Несебър от 9-и юни до 9-и юли тази година.