15 600 лева от дарения събра операта в Стара Загора

С парите ще бъдат купувани билети на социално слаби граждани

Благотворителният концерт-спектакъл „Настроения от Виена и Венеция", с който беше отбелязана 90-годишнината от създаването на Старозагорската опера, събра 15600 лева, съобщава dariknews. Събитието беше организирано в партньорство между 16 нестопански организации, Община Стара Загора и Държавна опера Стара Загора, и стана възможно благодарение на подкрепата на много дарители и спонсори.

Концерт-спектакълът „Настроения от Виена и Венеция"  включваше откъси от популярни оперети, полки и италиански канцонети, изпълнени от солистите, хора и оркестъра на Държавна опера Стара Загора със специалното участие на световноизвестният тенор Камен Чанев, диригент на спектакъла бе Красимир Къшев, режисьор Георги Динев.

След концерта във фоайето на операта балетът изпълни Полонез от операта „Евгений Онегин" на Чайковски, а гостите имаха възможността да танцуват заедно с балета валс от оперетата на Лехар „Веселата вдовица".

На събитието присъстваха заслужилите с годините си труд и талант, отдадени на операта артисти Мария Клинчева, Радичка Богданова, Симеон Симеонов, Снежана Дескова, Васил Станишев, Елена Корабарова, Михаил Михайлов, Емил Минев и др.

На събитието се събираха дарения, с които ще бъдат закупени билети за социално слаби хора, които нямат възможност да посетят представления на Операта.