ЦСКА е шампион на България по волейбол за девойки старша възраст

Армейките триумфираха пред собствена публика.

Волейболистките на "червените" победиха Казанлък с 3:1 (24:26, 27:25, 25:22, 25:16) във финалния мач от надпреварата, игран в столичната зала "Васил Симов".

 

Над 450 фенове на волейбола изпълниха залата, като и двата тима имаха своите поддръжници. Двубоят бе достоен финал на надпреварата, а спорът за титлата противопостави два равностойни съперника и донесе много емоции за публиката. Напрежението обаче си каза думата, като мачът бе изпълнен с много обрати, а интригата поддържаше висок градуса на атмосферата.

 

Така в първия гейм след серия от начален удар на волейболистката на Казанлък Диана Казакова съотборничките й дръпнаха с 13:7, за да достигнат до огромната разлика 18:10 в своя полза. В този момент "червените" изригнаха, като на свой ред се активизираха и стопиха пасива си, за да докарат мача до равенство.

 

Ключов момент да това изигра червената състезателка Цветелина Георгиева, която влезе като смяна за сервис при 23:19 за "розите", а след нейния начален удар армейките стигнаха до равенството 23:23. В решителните минути обаче гостите устояха на атаките на домакините, като надделяха и затвориха гейма в своя полза, а с това поведоха с 1:0.

 

По същия сценарий се разви и втората част, в която, отново волейболистките на Казанлък започнаха да диктуват играта и поведоха с 11:6 и 15:9, но отново "Червените" направиха обрат, за да се стигне до 24:24. Този път във важния момент Червените имаха шанс, като отбелязаха успешна атака, а Мадлен Рашева приключи гейма в полза на армейките с  точка от сервис “чекмедже“.

 

За трети пореден път "розите" продължиха да натискат, като поведоха в резултата отново, а втората почивка в третата част дойде при 16:10 в тяхна полза. За пореден път армейките обърнаха развоя на срещата, за да стопят пасива си и да направят ново равенство при 20:20. При 22:22 нервите на "розите" не издържаха,  като пратиха своя сервис в аут. Грешката повлече нова грешка, като ЦСКА отбеляза три поредни точки и затвори частта в своя полза, а с това поведе с 2:1 гейма.

 

Спечелването на третата част от страна на "червените" се оказа разковничето в срещата, като в четвъртия гейм волейболистките на Казанлък вече нямаха същата увереност и започнаха да грешат. Армейките веднага използваха този момент, като поведоха със 8:4, продължиха да поддържат разликата в своя полза до край и спечелиха гейма, а с това и крайната победа, която им донесе златото при девойките старша възраст.