ЦСКА дължи 800 000 лева на Бенжелюн

Срокът за плащане тече от 21 май

Поредни главоболия се струпаха на главите на ръководителите на ЦСКА. "Червените" бяха осъдени от ФИФА да платят сумата от 407 296 евро или около 800 хил. евро на бившия си играч Юнес Бенжелюн.
 
Gong.bg разполага с решенията на Световната футболна централа по този казус. От тях става ясно, че от 21 май тече срок от един месец за плащане веднъж на 355 730 евро на французина и втори път на сумата от 51 566 евро.
 
Втората част е лихвата, натрупана заради забавянето на плащането в шестте посочени за това дати. Другите претенции на защитника към "червените" са отрязани от ФИФА, но и тази сума не е малка за закъсалия с финансите столичен клуб.
 
От ФИФА обясняват още, че ако ЦСКА не плати в посочения срок, казусът ще бъде отнесен до Дисциплинарната комисия на централата, която може да наложи сурови санкции на "червените". Бенжелюн е бил задължен веднага да прати сметките си, на които да му бъдат преведени парите и го е сторил.
 
Този факс на ФИФА е подписан лично от генералния секретар на организацията Жером Валке. По казуса са се произнесли петима съдии, които са Англия, Хърватия, Аржентина, Южна Африка и Бразилия.