Открита среща за новата книжна точка на София

Днес и утре гражданите ще могат да дадат своя съвет за по-доброто функциониране на читАлнЯта

Вероятно вече сте чули за читАлнЯта, а ако не сте, то моментът да разберете повече за проекта на Сдружение за градски читални и Столична община е точно сега.
В рамките на два дни - 10-и и 11-и юни, в Американския център на Столична библиотека създателите на проекта “читАлнЯта” ще се срещнат с библиотеките и хората зад тях, които най-добре познават книгите и читателите в града, за да провокират важната дискусия за устойчивостта на читАлнЯта в градската среда в София.
В двете събития заедно със специалисти по библиотечно-информационни науки, студенти, представители на НПО и други заинтересовани лица ще бъдат обсъдени добри практики и конкретни препоръки, свързани с подбора и набирането на книжния фонд за читАлнЯта, както и възможностите и предизвикателствата пред публичната читалня за устойчиво и успешно функциониране в бъдеще.
Първото събитие от серията ще се проведе в сряда между 10:30ч и 13:00 ч по темата “Устойчивост на книжната колекция на читАлнЯта. Предизвикателства и възможности за поддържането му в дългосрочен план", а ден след това по същото време ще поговорим и за "Ролята на новите библиотеки за изграждане на култура на четене в общността"
Основна цел на събитията е да бъдат изведени ключови принципи за работата и функционирането на бъдещата читалня и да бъде дадена обратна връзка за постигнатото до момента.
Съорганизатор е сайтът за книги и четене “Аз чета”, а партньори са Българската библиотечно-информационна асоциация и Столична библиотека.
Събитията и през двата дни са с начален час 10:30 и са отворени за всички желаещи да присъстват
Проект “Създаване на читалня в туристическия център на София в Градската градина” се осъществява с подкрепата на Програма Европа 2015 на Столична община.