150 литра алкохол, тютюн и цигари без бандерол бяха иззети при акция вчера

Крими

11-06-2015, 11:33

Снимка:

© Sofiautre.bg

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

280 литра алкохол и 8000 къса цигари иззети при полицейска акция

Акцизните стоки са установени в хода на полицейски операции за територията на общините Своге, Елин Пелин, Самоков и Ботевград

Полицаи от София иззеха над 150 литра алкохол, тютюн и цигари без акцизен бандерол, съобщиха от пресцентъра на ОД На МВР-София. Акцизните стоки са установени в хода на проведени вчера полицейски операции за територията на общините Своге, Елин Пелин, Самоков и Ботевград. Около 14.00 часа служители на икономическа полиция в ОД на МВР- София и РУ-Своге извършили проверка в магазин за хранителни стоки в село Томпсън.

В склада на търговския обект полицейските служители попаднали на седем пластмасови туби с общо 140 литра алкохол без български акцизен бандерол. Спиртните напитки са иззети по надлежния ред от митническите власти, а на продавача е съставен акт.

По случая в РУ-Своге е образувана преписка. Високоградусов алкохол без бандерол е иззет и от служители на РУ-Елин Пелин в хода на проведена полицейска операция в района на общинския пазар. 8 литра ракия са иззети при извършена проверка на багажа на 53-годишна жена от град Септември, още 5.5 литра ракия- от жител на септемврийското село Виноградец.

По двата случая са образувани преписки, изпратени в Столична митница за съставяне на актове на извършителите.