Щатите погнаха три български града за данъчни измами

Откраднати самоличности, фалшиви адреси и едни и същи банкови сметки са използвани за задействане на схемата

3 български града са замесени в данъчни измами за стотици хиляди долари във вреда на американския бюджет. Откраднати самоличности, фалшиви адреси и едни и същи банкови сметки са използвани за задействане на схемата. Данъчните власти в Америка установили щети за милиарди долари, съобщава телевизия BiT, цитирана от „24 часа“.

Според разследващите става въпрос за откраднати самоличности и използване на фалшиви номера на социални осигуровки. За 2012 година са върнати 3,6 млрд. долара от данъци на измамници. Друга схема е на един и същи адрес да се подават десетки данъчни декларации. Три български града попадат в топ 10 на американските данъчни за съмнителни адреси. Това са Аксаково, Габрово и Дългопол.

Най-много са подадените декларации от един адрес от Дългопол – 260. Там са върнати 125 хил. долара. От Аксаково от един адрес са подадени 160 декларации и са получени близо 77 хил. долара, а от габровски адрес – 80 декларации и 45 хил. долара.

Съмнителни адреси има и от други държави като Ирландия, Литва и градове в САЩ. В друга схема измамниците използват имена и номера на социални осигуровки на нищо неподозиращи хора. Тази измама коства всяка година милиарди долари.