Резнаха лентата на „Бялата лагуна”

Поредна инвестиция на община Каварна

Официално днес откриха ваканционно селище “Бялата лагуна”, което е една от най-големите инвестиции за северното Черноморие и община Каварна. Лентата прерязоха официалните гости на събитието - зам.-министърът на туризма Надя Маринова, областният управител на област Добрич – д-р Маргарита Новоселска, кметът на община Каварна Цонко Цонев и Маргита Тодорова - търговски директор на "Албена" АД.
Ваканционното селище „Бялата лагуна” е съвместна инвестиция на собственика "Албена" АД и туроператора Томас кук Скандинавия, която възлиза на над 40 млн. лв. Клубното селище от най-висок клас е двигателят за увеличаването на скандинавските туристи в региона, като за сезон 2015 се очаква да посрещне около 7000 гости от четирите скандинавски страни - Норвегия, Швеция, Дания и Финландия. 
Новото ваканционно селище „Бялата лагуна” е поредната инвестиция в община Каварна в посока промяна на имиджа на България като туристическа дестинация и налагане на по-добри и качествени туристически продукти, които привличат платежоспособни клиенти.
Селището е четири звездно, като в него са разположени, два ресторанта, няколко басейна, супермаркет, фитнес с панорамна морска гледка. В допълнение за всеки по нещо има и сцена за вечерна анимация и концерти на плажа. Предстои изграждане на три тенис корта и футболно игрище. Комплекса се намира в непосредствена близост до голф комплексът Tracian Cliffs и на 15 км от природо-археологическият резерват „Калиакра”.