Деца получават зловещи съобщения със смъртни заплахи

Животът

16-06-2015, 11:16

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нова спам-измама!

Разбиха мрежа, изпращала 18% от световния спам

Нов вид спам залива интернет

Игра със смъртна заплаха смрази 9-годишни деца, съобщава Нова телевизия. Става въпрос за нов вид спам или измама в интернет. „Здрасти, може би е гадно да го пращам, но това ме плаши. Преди време живяло момче, което умряло, защото майка му го убила. Помни, че трябва да го изпратиш до един час или умираш!”. Това е един от зловещите есемеси, които са били разпращани до децата в няколко вечери поред. Първите минути за тях са кошмарни. А тези послания се предават от дете на дете, в цели класове.
"Събужда се през нощта, ридаеща, че не е изпратила съобщението. Обясних й, че не трябва да го препраща на друго дете, за да не се изплаши и то като нея", споделя Евелина Младенова, майка на едно от момичетата.
Тези деца вече знаят, че предсказанията в злокобните съобщения няма да се сбъднат, но много други техни връстници дори не са споделили с родителите си и по детски вярват и препращат смс-те, за да спасят семейството си. Оказва се, че това са спамове и вируси, които няма как да бъдат отстранени.
Родителите на тези момиченца признават, че в детството си също са изпращали десетки писма по пощата, за да се сбъднат предсказанията. Само че според тях няма нищо забавно в тази нова модерна игра със смъртта.