Космически фестивал доведе звездните хора в Несебър

Бургас Лайф

16-06-2015, 13:48

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Космонавти и пилоти откриха паметник на авиацията в Несебър

"За да се стана космонавт, първо беше необходимо блестящо представяне на сцената", пошегува се Олег Новицкий.

Тридневният космически фестивал „Отечество“ направи Несебър колоритен и звезден. Форумът даде сцена за изява на таланти от Русия и България,  а авторитетното жури бе представено от двамата космонавти Александър Александров и Олег Новицкий, българския певец Стоян Петров, финалист от „Мюзик Айдъл“ 2, и Людмила Котлова, директор на Културния дом в Звездното градче, Московска област. Множество награди бяха раздадени на финала на фестивала, на който по-важното бе, че всички участници показаха талант и артистично присъствие, както и умението да се забавляват и да създават приятелства.

Малко преди  отличаване на най-добрите, по случай празника на Русия - 12 юни, поздравително слово произнесоха Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“ и отец Арсений от църквата „Св. Успение Богородично“. Специален поздрав към участниците поднесоха ФФ „Българка“ към НЧ „Яна Лъскова“ и Кристина Трифонова, талант на ОДК-Несебър.

Фестивалът, който се проведе за първи път в града на ЮНЕСКО, е организиран от Културния дом на Звездното градче в Русия и община Несебър.

Космическите дни безспорно поставиха началото на едно добро сътрудничество в областта на културата, образованието, туризма и икономиката между Звездното градче и перлата на българското самочувствие-Несебър.

Фестивалите в града на ЮНЕСКО продължават.