УМБАЛ „Света Анна” с нов шеф

Животът

16-06-2015, 15:51

Снимка:

hospital.bg

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Насилници или спасители работят в "Света Анна"?

За директор е назначен д-р Славчо Близнаков

Окръжна болница „Света Анна” в София, е с ново ръководство. За директор е назначен д-р Славчо Близнаков. До рокадата се стигна, след като в края на миналата седмица дългогодишният директор на столичната болница д-р Димитър Димитров беше отстранен от поста си.

В коментар за bTV той пожела на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов "успешна здравна реформа".

Още преди три месеца здравният министър заяви, че предстоят промени в ръководствата на три големи болници - "Света Анна" в София, "Света Марина" във Варна и "Свети Георги" в Пловдив, защото въпреки правителствените инструкции са оставили над 25% от парите си в КТБ.

Преди да стане министър Москов беше анестезиолог в "Св. Анна". Д-р Близнаков каза пред bTV, че е сменен и бордът на директорите на болницата.

Той вече се състои от трима души - д-р Близнаков, коремният хирург д-р Стефан Ковачев и инвазивният кардиологи доц. Божидар Финков. Последният беше здравен министър в правителството на Симеон Сакскобургготски. Досега бордът се състоеше от петима членове.

Първият уволнени директор на болница беше д-р Дечо Дечев, който беше начело на болница „Св. Иван Рилски”. Москов го отстрани в края на април, а колегите на Дечев протестираха срещу това решения на здравния министър.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"