Нов парк в София на държавна земя

Мисия София

17-06-2015, 13:28

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Граждани: Не нова визия, а ред и чистота трябат на Борисовата градина

Правителството прехвърли безвъзмездно на Столична община близо 10 дка терен в район „Възраждане”.

Правителството прехвърли безвъзмездно на Столична община близо 10 дка държавни терени в район „Възраждане”. Те ще бъдат използвани за изграждането на парк „Възраждане” и прилежащата му инфраструктура със средства, осигурени от местната власт.

Това съобщиха от правителствената информационна служба.Кабинетът промени от частна държавна в публична държавна собственост статута на управляван от Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” във Варна имот. Върху терена с площ 17 дка висшето учебно заведение ще може да създаде специализиран център за развитие на иновационни практики в областта на морелечението и използване на даденостите на Черно море и крайбрежието за нетрадиционна медицина и рехабилитация.

С друго решение на ПП „Български земеделски народен съюз” за административни нужди се предоставят под наем петият и част от четвъртия етаж от сградата ул. „Врабча“ №1 в София. ПП „БЗНС” е част от коалиция „Реформаторски блок“, която получи 8,99% от действително подадените гласове на изборите за 43-то Народно събрание, като по този начин са изпълнени изискванията на Закона за политическите партии.

Кабинетът упълномощи областния управител на област София да довърши процедурата по обезщетяване за намиращия се на бул. „Александър Стамболийски” №154 в София парцел с площ 283 кв. м и паянтова едноетажна жилищна сграда със застроена площ 58 кв. м чрез определяне и изплащане на парично обезщетение на правоимащите лица. Имотът е отчужден през 1956 г. за жилищно строителство на Софийския градски народен съвет. Необходимите средства за изплащане на обезщетението са за сметка на администрацията на Министерския съвет.