Второкласниците на СОУ "Иван Вазов" - първенци във футболен турнир

Победиха в 12 от общо 13 провели се игри, заемайки първо място

Второкласниците от СОУ “Иван Вазов“ взеха участие в турнира „Футбол 05”, организиран от Община Плевен, УСШ и ОС на БФС. Турнирът се проведе в рамките на 5 месеца, като началото му бе поставено на 27 септември 2014.

Състезанието протече на два етапа, от които първият беше до месец ноември, а вторият – през април и май. Мачовете, които начинаещите футболисти изиграха, се състояха почти всяка събота в СК „Замъка” и УСШ - Плевен и бяха на принципа всеки срещу всеки. Въпреки факта, че отборът на малчуганите бе събран едва в началото на тази година, непосредствено преди турнира, те успяха да победят в 12 от общо 13 провели се игри, заемайки заслуженото първо място. Учениците се срещнаха на терена с отбори от много плевенски училища, като тяхна най-голяма конкуренция се оказаха децата от ОУ „Д-р Петър Берон”, които са тренирани от по-дълго, но успяха да победят „вазовците“ само в първия мач. Всяка от игрите беше в рамките на 3 полувремена по 10 минути, както и от почивки по 5 минути между тях, а всеки отбор беше съставен от по 5 титулярни играчи и по 1 вратар.

На награждаването второкласниците получиха заслужената си купа за първо място. За да постигнат такъв успех за толкова кратко време, учениците имаха нужда от много и усилени тренировки. За подготовката им, както и за съставянето на отбора, изцяло заслуги има Олег Маринов, преподавател по физическо възпитание и спорт на начален курс.