Решиха проблема с евростипендиите за студентите отличници

Парите

17-06-2015, 17:18

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стотици студенти отличници остават без евростипендии

Започва поетапно изплащане от днес

Проблемът с изплащането на евростипендиите за студентите отличници е решен, съобщиха от Националното представителство на студентските съвети. Проведени са разговори с образователното министерство, откъдето малко по-късно са съобщили, че от днес започва поетапното превеждане на средствата за стипендии към висшите училища.

По-рано колегите от вестник "Сега" инфoрмираха, че стотици студенти с отличен успех могат да останат без стипендии заради рекоден брой на кандидатите с еднакъв успех и недостатъчно средства.

Това е последният семестър от третата фаза на проект "Студентски стипендии" и с него приключва настоящата операция за безвъзмездно финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” със средства от Европейския социален фонд. За целия период на изпълнението на трите фази от 2009 до 2015 година на студентите в Република България са предоставени стипендии за над 150 млн. лв.

За последния семестър от изпълнението на третата фаза на проект "Студентски стипендии" ще бъдат изплатени стипендии за над 9 млн. лв. Средствата са от реализирани икономии от досегашното изпълнение на проекта.