Не е приключило досъдебното производство за наводнението

Година след наводнението

Все още не е приключило досъдебното производство за наводнението в Добрич, което бе образувано още на 20 юни миналата година, съобщи за Topnovini.bg наблюдаващият прокурор Радослав Бухчев.

Разследването започна веднага след бедствието. То се води срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт по непредпазливост, поради незнание или поради немарливо изпълнение на служебните задължения. Целта е да се изясни какви са причините за наводнението, довело до смъртта на 62-годишния Сюлейман Ефраим и до причиняване на много имуществени щети.

Готова е възложената комплексна експертиза. Продължават разпитите на свидетелите, като досега са разпитани над 20, включително и от общинските администрации.

Голямата натовареност на полицаите, отсъствието на лица, които трябва да бъдат разпитани, налага забавянето на досъдебното производство, което трябва да установи причините за приливната вълна.

Окръжният прокурор Пламен Николов заяви неотдавна, че срокът за приключване ще се удължава толкова, колкото е необходимо, за да се установи истината.