В СОУ "Иван Вазов" тържествено връчиха дипломите на абитуриентите

Директорът Димитър Митев приветства завършилите "вазовци"

Вълненията покрай абитуриентските балове и матурите вече отминаха, а с тях дойде и краят на училищния живот за дванадесетокласниците от СОУ „Иван Вазов”. Преди обаче да се сбогуват окончателно със свидното училище и да направят първата крачка по същинския си житейски път, абитуриентите получиха официално своите дипломи. В този важен момент до тях в зала "Европа" бяха и техните последни класни ръководители - Дора Въчовска, Катя Ралчева, Йоана Дойнова, Поля Маринова и Нели Попова.

Пръв приветства завършилите "вазовци" директорът на СОУ "Иван Вазов"- г-н Димитър Митев. Раздялата с поредния випуск вероятно не е лесна, но той намери точните думи, с които да изпрати учениците си и да им пожелае успех във всички бъдещи начинания. Директорът не пропусна да им разкрие няколко важни житейски истини и наблегна на това, че бившите вазовци, вече млади мъже и жени, са тези, които ще решават как ще протече по-нататъшният им живот - те са отговорни за градежа на своето бъдеще и всичко е в техни ръце. След като даде последните си напътствия на завършилите дванадесетокласници, г-н Митев пристъпи към същинската част - раздаването на дипломите.

Бяха споменати и отличните резултати от тазгодишните държавни зрелостни изпити. СОУ "Иван Вазов" е първо по успех в областта и то не по един или два, а по цели четири предмета, съобщават от школото.