Градски приключения в София

Така софиянци ще се запознаят с различните епохи, интересни факти за сградите, личностите, улиците и кварталите

Градско приключение ще се проведе в София на 20 и 21 юни. Състезанието се организира от сдружение „Професионален форум за образованието" с подкрепата на програма „Европа" на Столична община. Светлана Нанчева от сдружението заяви пред Дарик, че началото и в двата дни е в 15:00 часа в градинката пред Баня „Мадара". Участниците в отборите трябва да бъдат на старта в 14:00 часа за регистрация и инструктаж.

Светлана Нанчева обясни, че целта на инициативата е да се повиши интересът на гражданите на София и специално на младите хора към историята на града в различните епохи, интересни факти за сградите, личностите, улиците и кварталите. Нанчева каза, че отборите вече са сформирани:

„В отборите има по четири човека. Реално няма ограничение за възрастта, имаме участници на доста забележителна възраст. Куестът ще премине през шест точки, но няма да ги издавам. Имаме регистрирани 32 отбора".

Нанчева обясни, че когато някой отбор достигне до дадена локация, ще получава инструкциите за следващата точка:

„Всеки отбор ще поучи карта на София, с която да си помага в изпълнението на задачите. Ще имаме два отбора победители - от събота и от неделя. Ще победят отборите, които съберат най-малко точки. Това е така, защото точките се образуват от времето, което им е нужно, за да изпълнят задачите".

Финалът на състезанието ще бъде в Борисовата градина, където за участниците и гражданите на столицата ще има много изненади - училище по жонглиране, циркови номера и танци с ролкови кънки, обещават организаторите.