Центъра на София блокиран в неделя

Заради множеството събития, които ще се проведат на 21 юни, редица столични улици ще бъдат затворени за автомобили

Във връзка с отбелязване на Деня на бащата от 8.00 до 17.00 на 21 юни се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл.“Св.Александър Невски“ между ул.“11-ти август“ и ул.“Дунав“.

Заради „Надиграй ме” отт 19.00 до 24.00 часа се забранява и престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и ул. „11-ти август”.

Концерт пък ще бъде причинта да е забранен претоят и паркирането на пл. „Кн. Александър І” от 20.00 часа на 20 юни до 24.00 часа на 21 юни, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на пл. „Кн. Александър І”. От 18.00 до 23.00 часа на 21 юни се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР по бул. „Цар Освободител” между ул. „Г.С.Раковски” и пл. „Независимост”.

И накрая най-мащабното събитие, което ще блокира множество столични улици на 21 юни - велопоход и културни прояви под надслов „Живей активно”. От 07.00 до 12.00 часа на 21 юни се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Проф. Фритьоф Нансен” между бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „България”. От 09.30 до 10.30 часа на 21 юни ще бъдат проведени следните мероприятия: Велопоход от театър „София” по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”` до ул. „Проф. Фритьоф Нансен”. Ролер шествие и спортно ходене по бул. „Черни връх” от бул. „Свети Наум” до ул. „Проф. Фритьоф Нансен”. Скейтбордисти от кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „Васил Левски” по бул. „Патриарх Евтимий” до ул. „Проф. Фритьоф Нансен”. Бягане с препятствия и спортно ходене по бул. „Патриарх Евтимий” от бул. „Христо Ботев” до ул. „Проф. Фритьоф Нансен”. Велошествие по велоалеята на бул. „България” от ВМА до ул. „Проф. Фритьоф Нансен”. Велошествие по велоалеята на бул. „Цар Борис ІІІ” от бул. „Цар Борис ІІІ” , Руски паметник, бул. „Ген. Скобелев”, бул. „Патриарх Евтимий” до ул. „Проф. Фритьоф Нансен”. От 11.00 до 11.30 часа на 21 юни ще се проведе шествие на участниците от ул. „Проф. Фритьоф Нансен”, Моста на влюбените, бул. „Черни връх, бул. „Арсеналски” до входа на Южен парк. От 07.00 до 12.00 часа на 21 юни се променя маршрута на автобусна линия № 94, посока център: от бул. „Черни връх”, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, наляво по ул. „Ген. Гурко”, надясно по бул. „Васил Левски” и по маршрута си. От 06.00 до 12.00 часа на 21 юни се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства по бул. „Патриарх Евтимий” между бул. „Витоша” и ул. „Проф. Фритьоф Нансен”.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприята, постове за контрол и регулиране на движението.