Дървеници превзеха „Студентски град”

Университетските общежития са хвърлили десетки хиляди левове в борбата с вредителите, но за сега не са успели да ги изтребят

„Студентски град” пламна от дървеници. Университетските общежития са хвърлили десетки хиляди левове в борбата с вредителите, но за сега не са успели да ги изтребят, сигнализира БТВ.

Проблемът е, че във всяка напръскана стая трябва да бъдат изпрани и изгладени всички дрехи - включително одеялата и матраците, защото дървениците се крият в ръбовете. Никой в Студентския град не помни подобно чудо. Дървениците подгониха студетите и някои бягат на квартира в други квартали. Дървениците са кръвосмучещи насекоми. През деня се крият, а нощем атакуват. Всеки ден женската снася най-малко 5 яйца.

„И пак се обръщам към студентите. Много ви моля, перете си дрехите на по-висока температура и ги гладете. От моя страна ще направя всичко възможно. Ако се налага ще ви преместя в друга стая докато премахнем проблема”, призова изпълнителният директор на „Студентски столове и общежития” към УНСС Иван Чавдаров.

Университетът обяви война на вредителите през лятото - ще пръскат всички празни стаи и се надяват да изтребят дървениците до крак. ТУ на този етап са решили проблема след седмото пръскане на общежитията си. Софийският препоръчва на студентите си да ограничат контактите и да не канят гости от другите ВУЗ-ове.

Не всички университети обаче пръскат срещу дървеници, което прави проблемът на практика неразрешим.