Заподозрян №1 за убийството на Георги е заснетият беглец

Обажданията на гражданите не са помогнали много за неговата идентификация. Предполага се, че е над 18 години и вероятно е ученик.

Младежът, който е заснет от камери край Борисовата градина да бяга в деня и часа на убийството на 16-годишния ученик Георги Игнатов, е основният заподозрян за престъплението, съобщи "Преса". Обажданията на гражданите не са помогнали много за неговата идентификация. Предполага се, че е над 18 години и вероятно е ученик.

Георги, ученик в Търговско-банковата гимназия, бе намушкан с нож и издъхна по обед на 2 юни в Борисовата градина. До момента няма задържан за убийството.

На 15 юни столичната полиция разпространи записи, на които се вижда млад мъж с тъмно яке да бяга от парка. Той е заснет от две камери - едната на товарния изход на метрото до бул. "Драган Цанков", а втората - на близката автокъща. На втория запис се вижда как младежът хуква да бяга към старата телевизионна кула и следите му се губят.

Бягството му съвпада до минути с убийството на Георги, което става на метри от това място. Въпреки публикуваните от всички медии кадри полицията не знае кой е човекът на тях.

Обажданията на граждани не са помогнали особено за неговата идентификация.